Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kommunizmus természetrajza &
  2008-10-22 18:01:55, szerda
 
  A kommunizmus természetrajza - a vörös ragály mint vallásos jelenség
2008-10-22. 13:33

Az állampolgári hűség és tisztesség fokmérője az elvtársi időkben a kommunista dogmákban való feltétlen és kételyek nélküli, megkérdőjelezhetetlen hit volt. A hivatalos marxista kánontól elhajlókat, akár a középkori inkvizíció korában, kiátkozták, megbélyegezték, és ördögűzős eljárást indítottak ellenük. Mi több: a középkori katolikus egyház nem várt el olyan vakhitet híveitől, mint a kommunista vezérek saját alattvalóiktól, akár a Szovjetunióban, akár másutt, mint például Magyarországon is.


A kommunizmus természetrajza - történelmi vázlat, I. rész

A bibliai özönvíz és az 1347-es pestisjárvány után a kommunizmus ragálya volt az a veszedelem, amely az egész civilizált emberiség létét alapjaiban fenyegette, s lélek-, erkölcs-, valamint tradíció- és nemzetromboló hatását a mai napig érzékelhetjük, különösen itt, Közép- és Kelet-Európában. Már csak ezért sem haszontalan néhány lényegi jellemzőjét - messze a teljesség igénye nélkül - nagyító alá venni, s alapítójának, Marxnak bizonyos destruktív nézeteit megismernünk, hogy lássuk, miféle ,,humanista" alapelveket vallott az alapító ősatya - különösen egy olyan időszakban, melyben rövidesen minden (nem a Nitsch és a hozzá hasonlóak antiművészetén szocializálódott) magyar hazafi számára kötelező morális, lélekből fakadó parancs lesz, hogy emlékezzen 1956-ra.

Elképzelhető, hogy meghökkentően hat a legtöbb kedves olvasó számára, ám ettől még tény, hogy a kommunizmus valójában egy transzcendens létező nélküli, szekularizált vallás, alapja a hit, mint minden vallásnak. A kommunizmus alapítójának, magának Karl Marxnak az életpályája szimbolizálja azt az élősködést, kultúra- és emberellenességet, sőt, sátánizmust, melyet ez az eszmerendszer jelentett bolygónk sok milliónyi megtévesztett emberének. Marx apja eredeti nevén Hirschel ha-Levi Marx-ként, egy rabbi és egy Talmud-tudós fiaként látta meg a napvilágot. Anyja szintén egy rabbi lánya és híres írástudók leszármazottja volt.

Paul Johnson brit történész szerint Marx mélyebb értelemben nem volt tudós, és nem az igazság kiderítése, hanem a hirdetése érdekelte. Az uzsora és a pénzkölcsönzők iránti szenvedélyes gyűlölete saját anyagi nehézségeiből eredt. Hitvallása az volt, hogy ,,gazdagabbá kell lenni szomszédainál," és ,,a föld nem egyéb, mint tőzsde". Marx ,,főrabbi" a zsidóságot pénzhatalomként definiálja, amely szétterjed az egész burzsoáziában. Az ifjú Marx versei, drámái és levelezése alapján tagadhatatlanul vonzódott a sátánizmushoz is.

Többek között efféle sorokat vetett papírra:
,, Az Istenről való elképzelés egy
elfajzott civilizáció agyréme.
Le kell rombolni. Meg kell
semmisíteni".

Egy másik művében a következőket olvashatjuk:
,,Leghőbb vágyam,hogy bosszút
álljak azon, aki a magasban uralkodik..."

A fenti épületes gondolati konstrukcióhoz illeszkednek az alábbi sorok is:
,, Trónt akarok emelni magamnak,
csúcsa hideg és hatalmas legyen,
védőbástyája az emberfeletti borzalom,
és tábornagya a sötét kín!"

Csupán érdekességként jegyzem meg, hogy az állítólagos emberbarát és humanista Marx rasszista és fajgyűlölő is volt. Egyik lányának férjét, a kubai Paul Lafargue-ot, akinek néger vér is csörgedezett az ereiben, nemes egyszerűséggel csak ,,Negrilló"-nak vagy ,,Gorillá"-nak nevezte. A német szociáldemokrata vezetőről, Ferdinand Lassale-ról pedig az volt a véleménye, hogy ,,miként fejformája és hajzata is bizonyítja, azoktól a négerektől származik, akik csatlakoztak Mózeshez az Egyiptomból való kivonuláskor (hacsak az anyja vagy az apai nagyanyja nem szűrte össze a levet egy niggerrel)." Költőinek hangzik a kérdés: vajon Marx ezen sorait miért nem szokták szellemi fanatikus rajongói idézni, míg a jobboldal teoretikusainak legenyhébb állítólagos antiszemita kinyilatkoztatásait is rendre citálják és világgá kürtölik.

A kommunista rendszereket mindenütt a világon részben a megvezetett tömegek fanatikus vakhite tartotta fenn évtizedekig. Ez az irracionális rajongás biztosította a kellő energiaforrást a '20-as, '30-as évek nagy szovjetunióbeli és más országbeli építkezésekhez, illetve ahhoz, hogy az alattvalók nem csekély része e földi börtönöket valósággal égi paradicsomnak tekintse. A marxista-leninista torzhit alapja az a fanatikus, tébolyult meggyőződés lett, hogy megszületett az emberiség új megváltója, a bölcs próféta, akinek megfellebbezhetetlen kinyilatkoztatásait azonnal kőbe lehetne vésetni, a testileg és lelkileg egyaránt súlyosan nyomorék Lenin, az ateista Messiás, az új vallásalapító, akinek földi maradványait - egyebek mellett babonától is vezérelve - balzsamozták be, mert követői remélték, hogy egyszer, az orvostudomány majdan elérendő szintjén ez a terrorista népvezér még életre galvanizálható lesz. Hogy Lenint a kommunista vezérek istennek tekintették, arra jó bizonyítékot szolgáltat az a tény, hogy Sztálin dolgozószobájában a bolsevik vallásalapító-vezér portréja alatt mindig lámpa, ,,örökmécses" égett, jelképezve a bolsevik istenség örök jelenlétét, másrészt azért is, hadd higgye azt a jó moszkvai nép, hogy lám, Sztálin elvtárs még éjnek évadján is népe üdvösségén munkálkodik. Másrészt a mauzóleum még ma is ott áll a Vörös téren, és egyetlen orosz vezető sem merte eddig komolyan megkísérelni, hogy - 17 évvel vagyunk a Szovjetunió széthullása után - Lenint végre eltemettesse.

Azt se feledjük, hiszen ez a tény újabb érv a kommunizmus fanatizmuson alapuló vallásos jellege mellett, hogy a szovjet időkben kimondatlan, kötelező elvárás volt a hatalom részéről, hogy a szovjet állampolgároknak életükben legalább egyszer - akár a mozlim igazhívőknek Mekkába - illik elzarándokolni a bolsevik istenség és vallásalapító mauzóleumához, a Kreml falához, Moszkvába, vállalva a több kilométeres sorbanállás és a félnapos várakozás gyötrelmeit a nyári hőségben vagy a metsző orosz téli hidegben egyaránt.

A kommunista vészideológia és terrorrezsim főpapja maga Sztálin lett. Ő volt a kultusz legfőbb tárgya és egyben irányítója is egy személyben, hiszen tömegdemonstrációkon, pártkongresszusokon, és vörös téri ünnepi felvonulásokon jelent meg, himlőhelyes arcát kiplasztikáztatva, hogy a filmhíradókon ne látsszon alattvalói előtt, mennyire ronda , ekképpen felhasználva a modern technika áldásait a manipulációhoz, akár az amerikaiak a nürnbergi, majd a tokiói per során a második világháború befejezését követően.

Ereszkedjünk egy kissé alább a társadalmi hierarchia lépcsőfokain, mondhatni provinciálisabb szintre. Az állampolgári hűség és tisztesség fokmérője az elvtársi időkben a kommunista dogmákban (irracionális mesevilág) való feltétlen és kételyek nélküli, megkérdőjelezhetetlen hit volt. A hivatalos marxista kánontól elhajlókat, akár a középkori inkvizíció korában - amikor egyébként sok sátánista szagolta azt a máglyafüstöt, amit megérdemelt -, kiátkozták, megbélyegezték, és ördögűzős eljárást indítottak ellenük. Mi több: a középkori katolikus egyház nem várt el olyan vakhitet híveitől, mint a kommunista vezérek saját alattvalóiktól, akár a Szovjetunióban, akár másutt, mint például Magyarországon is.

A legendáriumok megalkotása:a történelem tendenciózus átírása és meghamisítása is szerves részét képezte e velejéig romlott politikai rendszernek és a bolsevik kanonizációnak. Az egyébként zseniális tehetséggel megáldott rendező, Eizenstein Október című 1927-ben forgatott filmjéből, melynek forgatásán több statiszta megsérült, mint magának a Téli Palotának az ostromakor(!), megtudhatjuk, hogy a forradalmi propaganda már a filmművészetet is kereszttüzébe vette. A terrorista pre-SZDSZ-es Trockij például nem szerepel a filmen, hiszen akkorra már kegyvesztetté vált, noha az egész őrületet ő szabadította Leninnel az oroszok és az egész emberiség nyakába, a német külügyi és titkos konspiratív kapcsolatokról egyetlen árva szó nem esik benne, s a Téli Palota ,,bevétele" grandiózus történelmi vállalkozásként, mint hősies harc jelenik meg benne, noha az 1917 novemberére összeomlott és lényegében hadsereg nélkül maradt Ideiglenes Kormány semmiféle ellenállást nem tanúsított a bolsevik puccsal szemben, a vörös terroristáknak ölükbe hullott a győzelem, egyszerűen besétáltak a Téli Palotába. Arról a történelmi tényről pedig magától értetődően még halvány célzás sem hangozhat el Eizenstein filmjében, hogy a cári család palotájának birtokba vétele után, ráakadva az annak pincéjében tárolt kiváló francia pezsgőkre, konyakokra és egyéb nemes italokra, olyan részegeskedés kezdődött a helyszínen, melynek során vandál módon semmisítették meg és verték szét a Romanovok évszázadok alatt felhalmozott értékes műkincseit, melyek az orosz kulturális örökségnek is nagyon fontos darabjai voltak. Végül maguk a bolsevik vezérek lőtték szét az üvegeket, de az eszét veszített randalírozó csőcselék még a csatornából is megpróbálta kiinni az elfolyt italokat...

Végül, de nem utolsósorban, a kommunista ideológia és politikai rendszerek lényegi részét képezte a megváltáshit, miszerint a ,,különleges anyagból gyúrt emberek" afféle szupermenekként el fogják hozni saját alattvalóik, sőt, az egész emberiség számára a szép, új világot, a kommunizmus édenkertjét, amikor megvalósul az egyetemes emberi jóság és szeretet, és létrejön az örök világbéke az egyes államok és népek között, amikor a bőség kosarából minden ember szükségletei szerint, becsületes módon fogja a maga részét elvenni. Mindezzel csupán annyi a baj, hogy alapvetően ellentétes az emberi alaptermészettel, hiszen a civilizációk ötezer éves története nem erről szól.

Összegezve és végezetül megállapítható, hogy a kommunizmus alapjában véve egy vakhiten alapuló vallásos jelenség, ám az Istent kategorikusan tagadó, fonák vallás, amelynek a sátánizmushoz van leginkább köze, hiszen a gonosz uralmát hozta el a földre, 100 millió ember halálát követelve. Tehát jó volna végre - baloldali körökben - végleg leszámolni azzal az illúzióval, hogy Marx, Engels, Lenin és társaik jót akartak népüknek és az emberiségnek, vagyis az eszme jó volt, csupán a politikai gyakorlat során, afféle ,,üzemi balesetként" valósultak meg ,,hibák", hiszen a kommunista ideológia megalkotói eleve sátáni, gonosz figurák voltak, s amit alkottak az kriminalisztikai jelenség, amely csak a büntetőjog eszközeivel vizsgálható és értelmezhető.

Lipusz Zsolt
http://kuruc.info/r/9/29774/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kriminalisztikai, szocializálódott, alaptermészettel, állampolgároknak, szociáldemokrata, pénzhatalomként, vállalkozásként, provinciálisabb, szovjetunióbeli, szupermenekként, tagadhatatlanul, teoretikusainak, alattvalóiktól, leszármazottja, megbélyegezték, magyarországon, szovjetunióban, egyszerűséggel, terroristáknak, természetrajza, antiművészetén, építkezésekhez, pénzkölcsönzők, elzarándokolni, energiaforrást, felvonulásokon, kapcsolatokról, galvanizálható, konstrukcióhoz, kanonizációnak, filmművészetet, manipulációhoz, érdekességként, megállapítható, kereszttüzébe, vallásalapító, kommunizmus természetrajza, vörös ragály, állampolgári hűség, elvtársi időkben, kommunista dogmákban, hivatalos marxista, középkori inkvizíció, középkori katolikus, kommunista vezérek, bibliai özönvíz, 1347-es pestisjárvány, kommunizmus ragálya, egész civilizált, teljesség igénye, alapító ősatya, olyan időszakban, Karl Marxnak, Paul Johnson, Paul Lafargue-ot, Ferdinand Lassale-ról, Hogy Lenint, Eizenstein Október, Téli Palotának, Téli Palota, Ideiglenes Kormány, Téli Palotába, Lipusz Zsolt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nagyi telefonál  A másik dolog,  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Tavaszi kép  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 21  Hazára minden embernek szükség...  Szabolcska Mihály – Ákác...  A Megváltó szolgálatában  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Adakozás  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Németh László tollából  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Mi lenne ha  Mai harmónia kártyám  Png telefon  Neked tudnod kell  Nem tudhatod  Őrizkednünk kell...  Akarat  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Fekete István - Akác  Nagyi telefonál  Szívem tiéd  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Leonardo da Vinci gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Németh László tollából  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Png csokor  Szép napot kívánok  Png telefon  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Garai Gábor - Takarítás  Png virág  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png nő  képre írva  Png kutya  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Nem méltó hozzád  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Idő  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png virág  Kellemes délutánt kívánok  Kaffka_Margit  Tanuld meg ezt a versemet  Nevem  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kommunizmus természetrajza, vörös ragály, állampolgári hűség, elvtársi időkben, kommunista dogmákban, hivatalos marxista, középkori inkvizíció, középkori katolikus, kommunista vezérek, bibliai özönvíz, 1347-es pestisjárvány, kommunizmus ragálya, egész civilizált, teljesség igénye, alapító ősatya, olyan időszakban, hozzá hasonlóak, legtöbb kedves, kommunizmus valójában, transzcendens létező, kommunizmus alapítójának, életpályája szimbolizálja, eszmerendszer jelentett, rabbi lánya, igazság kiderítése, hirdetése érdekelte, pénzkölcsönzők iránti, zsidóságot pénzhatalomként, egész burzsoáziában, ifjú Marx, másik művében, következőket olvashatjuk, magasban uralkodik&#8230, fenti épületes, alábbi sorok, emberfeletti borzalom, állítólagos emberbarát, kubai Paul, német szociáldemokrata, négerektől származik, anyja vagy, apai nagyanyja, jobboldal teoretikusainak, kommunista rendszereket, világon részben, megvezetett tömegek, irracionális rajongás, kellő energiaforrást, bölcs próféta, ateista Messiás, orvostudomány majdan, terrorista népvezér, bolsevik istenség, tény újabb, kommunizmus fanatizmuson, szovjet időkben, hatalom részéről, szovjet állampolgároknak, mozlim igazhívőknek, több kilométeres, félnapos várakozás, nyári hőségben, metsző orosz, kommunista vészideológia, kultusz legfőbb, modern technika, második világháború, kissé alább, társadalmi hierarchia, legendáriumok megalkotása, történelem tendenciózus, bolsevik kanonizációnak, egyébként zseniális, forradalmi propaganda, terrorista pre-SZDSZ-es, egész őrületet, egész emberiség, német külügyi, 1917 novemberére, bolsevik puccsal, vörös terroristáknak, történelmi tényről, cári család, annak pincéjében, orosz kulturális, bolsevik vezérek, eszét veszített, elfolyt italokat&#8230, kommunista ideológia, kommunizmus édenkertjét, egyetemes emberi, örök világbéke, egyes államok, bőség kosarából, maga részét, emberi alaptermészettel, civilizációk ötezer, kommunizmus alapjában, vakhiten alapuló, gonosz uralmát, politikai gyakorlat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.